Életmód - Táplálkozás - Fogyás

Ha celofánnal körbetekerem magam akkor többet tudnék fogyni ha úgy mennék futni?

A tévhittel ellentétben az izzadás maga nem fogyaszt. Azzal csak vizet és ásványi anyagokat veszít a szervezeted. A mozgás az, ami fogyaszt. Innentől kezdve, tök mindegy, hogy celofánnal körbetekerve fut-e valaki, vagy nem. Esetleg annyiból nem, hogy minél többet izzadsz, utána annál többet kell majd innod, és az ásványi anyagokat is valahogyan pótolni kell utána.
Ha ettől zsírt bontottál, akkor gratulálok, TE vagy az első és egyetlen ember, akinek helyi fogyást sikerült elérnie!
Elég nagy szívás lenne, hogy a fólia miatt pár fokkal megemelt test hőn már bomlana a zsír magától, a sivatagban vagy egy 40 fok körüli láznál elfolynánk?
Ha egy sportoló pl. bunyós, evezős, stb. verseny, meccs előtt le akar adni pár kilót, hogy a súlycsoportnak megfeleljen és nekiáll 40 fokos melegben télikabátban és esőköpenyben rohangászni, az elveszít egy csomó folyadékot, ásványi anyagot és izmot, de a zsír az ott marad ahol van, ha van és ha kikap, akkor ez ennek lesz köszönhető! Ha meg így is nyerni tud, akkor már megbocsáss, de "szar a mezőny"!
Sajnos mindig vannak olyanok akik ezt váltig állítják, hogy de de, nekem ez sikerült és szomorú, hogy vannak akik el is hiszik!

forrás: www.fatkiller.huHogyan fogyhatsz hatékonyan?

Az egészséges fogyás csak úgy működik, ha életmódot váltunk. Ez már sok helyen elhangzott, de nem lehet eléggé hangsúlyozni. Sokan csak kampányszerűen fogyókúráznak a bikini-szezonra, vagy egy-egy fontosabb eseményre, és nyár után, vagy a szülinap/karácsony/esküvő elteltével visszatérnek régi szokásaikhoz, és újra visszaszedik a keserves kínok közt leadott kilókat, sőt talán még többet is.
Amikor az ember újra feláll ilyenkor a mérlegre, olyan sokkot kap, hogy hirtelen elhatározásból nekiáll koplalni, néhány napig bírja, le is megy 1-2 kiló, de amint picit is megbotlik, eszik valami édeset, újra elkezd zabálni.
A kilók újra csak felfelé kúsznak, és ebből az ördögi körből csak életmódváltással tud bárki is kilábalni.

Fogyás minden áron? Amikor fogyni akarunk, mindent képesek vagyunk érte megtenni!!

A csodadiéták és a fogyás:
Az interneten és minden egyes magazinban rengeteg csodadiétáról olvashatunk, és biztos találunk köztük egyet-kettőt, amit szívesen ki is próbálnánk. Sajnos sokan nem tudják, hogy ekkor, az első fogyókúra idején pecsételik meg sorsukat, és esnek bele az előbb említett ördögi körbe! Egy ilyen "csodadiéta" alatt ugyanis olyan mértékű tápanyag és energiahiány lép fel a szervezetben, amit extrém lépésekkel tudunk csak kompenzálni (zabálás).
Fogyás rövid idő alatt?
Ezen diéták sok-sok kiló fogyást ígérnek nagyon rövid idő alatt, ami több, mint egészségkárosító, még bőrünk állapotát is megviseli, kinyúlik, és nem marad feszes, rugalmas. Emellett depresszióssá tesz, mert az evés örömét veszi el tőlünk. Az első ilyen fogyókúra még eredményt is hozhat, de elég hamar vissza is tölti szervezetünk a zsírraktárakat.
Mi is történik a villámdiéták, fogyókúrák alatt, hatékony-e így a fogyás!
Miért NE fogyókúrázz!?!

Az alacsony kalória bevitelen alapuló fogyókúrák, diéták lassítják az anyagcserédet. A szervezeted így védekezik az "éhezés" ellen. A fogyni vágyó hamar eléri ezt az állapotot, amikor már alig eszik, és mégsem tud fogyni... Biztos van ilyen ismerősöd, aki már szinte " fotoszintetizál " és mégis hízik...
A fogyókúrák az izmaidat emésztik fel legelőször! Mivel az izomnak önmagában magas az energiaszükséglete, vagyis puszta létével növeli az anyagcseréd sebességét, ezért szervezeted először ezekhez nyúl. Ez a folyamat a tested összes izmát érinti, tehát gyengébbek lesznek a kezeid, lábaid, szíved, belső szerveid... A diéta alatt teljesen leépülsz és ezen az edzés sem segít.
Ha még ez sem lenne elég, tested szuper takarékos üzemmódba kapcsolva elkezdi termelni az ipoprotein lipáz enzimet, ami csodaszép kis párnácskákat varázsol rád izmok helyett, miközben minimumra csökkenti a zsírégető enzimeket. Csökkenti a pajzsmirigy működését, ami tovább lassítja az anyagcserét.
Miután fizikailag tönkretetted magad, jön a lelki rész is, mivel szervezeted óriási éhségérzetet kelt benned, hogy mindent megtegyél az "éhenhalás" elkerülése érdekében. Előbb-utóbb semmihez sem lesz kedved. Egyre lustábbnak fogod érezni magad és ez az életed minden területére kiterjedhet.
Ezek a teljesen természetes folyamatoknak köszönhetjük fajunk fennmaradását, hiszen a természet nem aktakukacnak tervezte az embert, aki gyorséttermekbe jár "vadászni".
Mikor pedig megtörsz, mert meg fogsz és leteszel a diétáról, pillanatok alatt visszaszeded az elvesztett kilókat, de sajnos nem izom formájában. Az önkínzó kúra végére pedig a testzsír százalékod sokkal rosszabban fog festeni, mint előtte...
Ezek a folyamatok minden fogyókúrára igazak, a természet utat tör magának...

 
  Bemutatkozás I Zumba Fitness I Vélemények

Képek I Videók I Program archívum

Aktuális I Edzések I Tagok I Életmód - Táplálkozás - Fogyás

Kapcsolat I Partnerek